YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Friday, 21 September 2012

Once we're TRULY TOGETHER....


Dear Encik Bakal Suami,

      Tahu tak, I banyak sgt angan2 meraban yg I nak buat bila U dtg jumpa Ayah and mintak I dari dia dgn cara yg paling IKHLAS & BERANI. U taw I nak buat ape bila kita da HALAL? Heee.. k2, excited letuu nak tahu! 

~ I nak sgt jadi makmum yg follow U solat each time 30minutes after azan. Kalau boleh, everyday! I nak dengar U baca doa utk kita kuat2, soo I boleh dgar sama and aminkan skali. Then, I nak salam cium tgn U, and U mesti bagi kiss kat dahi sbb tuu tanda sayang yg suci! Wahhh~ 

~I nak masak utk U! U taw tak I blaja masak dgn my mom tiap kali cuti dkt rumah tuu taw! Even takde lah sedap tahap hotel 5 star tuu, at least I akan make sure U takkan buat ADUAN KELAPARAN or KEBULURAN dah. Makan jelah! Org da penat masak, byk cekadak pulak! Bagi makan biskut tawar kering kang, padan muka!

~I nak pegang tangan U every time kita keluar jalan2! Sebab.. skang ni I jaga tgn I betul2 taw! I tak kasi boys pgg pun! I nak U yg berhak je rasmikan.. 

~I still nak kita fun mcm org2 muda! Ujung minggu kita kua tengok wayang ke, makan2 aiskem ke, jogging kat taman, lumba beskal, or shopping sama2! I taknak la bila da kawen je, terus da tak fun, da malas nak hepy2 tyg sweet. 

~I nak jadi IBU yg sporting, fun, gojes and caring utk anak2 kite nnti. Berape org? depends lah atas REZEKI ALLAH. ^__^ Kalau boleh, ank 1st tu boy soo nnti dia boleh jage adik2 perempuan dia nnti even kita da takde.. nnti our sons mesti nakal macam U, suka sakat org! then anak2 pompuan plak mesti comel2 mcm I! *Oh, terperasan di situ!* tak kesah lahh, yg penting I nak U tolong I didik dorang jd anak2 yg SOLEH&SOLEHAH. Yg tak lupa Allah&Rasul.

~I nak ajar anak2 kita mengaji Quran sendiri dkt rumah tetiap malam after Maghrib! Nnti I nak pegang rotan, sape ngntuk takmo mengaji, Ibu rotan semua! *nmpak tak? Ibu GARANG! garang bila tak dgar ckp je, kalo jd budak baik.. Ibu upah coklat SUGUS satu sorang! :P

~I nak jadi KAWAN, KEKASIH, ISTERI yg terbaik utk U. I janji, I takkan biar U sedih sorang2. Ade problem je, mesti jujur and cerita satu2 dgn I. Kalo pun U nak nanges, nanges jelaaa.. Nanti I pujuk U, cool down kan balik. I dgn U laa syg!

~I nak ade rumah kita sendiri.. Even tak besar gedabak, even takde bertingkat-tingkat, cukuplah sekadar jd tempat yg selamat and indah utk kita anak-beranak. Nanti, I nak rumah kita bersih! takmo sepah2, nnti I potpetpotpet, U jugak rimas kan? I nak kita selesa, hepy. Rumahku, Syurgaku! ingat tuu!

~I nak sayang U sampai mati, seikhlas hati.. Itu bukan sekadar janji, tapi realiti. Hanya untukmu wahai suami.

Yang benar,
Awk punya bakal bidadari.

1 comment:

  1. new design... cantik
    looks symmetrical.. human by nature love something yg nmpk same kiri kanan kannn...huhu~

    ReplyDelete