YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Friday, 28 September 2012

Sayang Dia, sayang 'dia'.




Assalamualaikum anak2..
Mak bz ler skang.. tak nyempat nak meraban ni haaa.. Mak nak kna blajar betoi2 dah, kalo tak.. TAKLEH KAWEN! hikk! *k gedik satu sampan*

So, Mak nak cerita ape ni eh malam nie? Mak nak jiwang boleh dak?? Ececey, suke lettew! Ok, Bukan nak jiwang bebukan tuuu.. Ni ha, nak bagi opinion lah about Sayang, Rindu & CINTA! Wahh!

Before aku meraban jauh, sape tengah TERjatuh sayang dekat someone? I mean, Gulahati tulaaa! Hah! angkat tangan cepat! *aku angkat tangan sendiri* -__-'

Ye.. Kite semua ni manusia.. Sayang tu fitrah bila suatu saat kita rasa kita betul2 lain dgn 'dia' yg kite kenal tu.. 'Dia' tu mesti someone yg betul2 boleh adapt dgn perangai kite, tak kesa ler baik buruk yg ade. 'dia' tu mesti someone yg kite betul2 care, kite risau bile dia tak OK, kite rase tak senang duduk bila dia tgah trase dgn kite, kite takleh nak tido malam bila dia marah kite, kite akan rindu setiap mase, kite akan support ape je yg 'dia' buat as long as benda elok and paling penting dalam tak sedar, kite sayang 'dia' kdg2 lebih dari kite sndri.

Tapi.. Yg tak eloknya, bila dah diberi rasa tuu, kite alpa. Kita leka! Lalai! Kita lupa! kita lupa dari mana dtgnya rasa suci tu sendiri! Ye syg... tak slh kite nak TERjatuh sayang dkt org tuu.. Tp, sedarlah.. Yg bagi kite hepy, kite rindu, kite care tuu smua sbb Allah nak uji kita. Janganlah bila diberi rasa indah tu, kita sampai lupa nak syukur, nak sayang dekat Dia.. Solat pun ala2 je, baca Quran pun terkial-kial.. Heyyy! tahu tak, kalo kite syg org tuu, syg tu jdi BERTAMBAH SAYANG bila kita letakkan Allah bersama.

 Hah, da sayang tu mesti Rindu pun bertepek skali dah! so.. Sedar tak sape yg boleh tolong kite sampaikan rindu tu dkat dia? Hah! 'Dia'lahh.. Why don't tiap kali lepas solat, dalam doa kite tu kita selitkan dgn rasa syukur dgn rasa sayang yg diberikan, rasa syukur dgn 'dia' yg ade dgn kita.. Then, bila kita tak lupakan Dia dlm sesuatu relay tuu.. At least kita sedar batas2 pergaulan kita dgn dia, kita akan sama2 behave, kite akan sama2 try hard to get His blessing for that relay. Insyallah, betul caranya tuu, mudah-mudahan Dia upah kita dgn JODOH nnti. Amin~

Lagi satu.. Ikhlas lah dlm memberi sayang tu dkt dia. Jujur dgn setiap yg kite rasa, kite buat. Jangan sekadar sayang2 Chipsmore, kejap sayang kejap tak. Dah tahu sayang tu, sayang leklok. jgn duk gedik gi buat benda bukan2 bila dia setia dgn kita. Sayang Dia, sayang 'dia'.

"My world would be beautiful when I love Allah to love you, sayang.."

No comments:

Post a Comment