YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Wednesday, 14 November 2012

Future Anak2 Ibu yg comel,

Sayang2 ibu,
~One day nanti, bila awk da lahir kat dunia nie, jadi anak ibu yg baik tahu..
~Sayanglah ibu and abi awk mcm kami syg gila dkt awk smua.
~Ibu akan pastikan awk smua dpt hidup yg lebih sempurna dari ibu. *that's why ibu blajar sungguh2 skang ni*
~Awk dengar ckp! Kalo tak, ibu jd mcm komander askar dlm rumah tu nanti. Awk tak dgr kate, ibu kenalah garang!Jgn tanye kenapalah kan kalau paha awk lebam kena cubit nanti!
~Jgn malas baca Quran! Ibu akn pegang rotan, duduk ajar awk smua setiap malam to make sure awk smua pandai mengaji, at least kalo ibu takde nnti awk smua boleh bacakan utk ibu.
~Jgn mengada nak ponteng solat! Kantoi dgn ibu, ibu ikat korang kat pokok mangga biar kena gigit   dgn kerengga

~Awk semua kna pandai speaking LONDON!  hikhik! *bajet omputeh, kesah plak kan?

~Nanti cuti, kita balik kampung eh syg? ibu taknak awk lupa asal usul kita. Jgn lupa sedara kita!

~Jgn jd org sombong! kalo tak, ibu hantar awk duduk dlm hutan sorang2 kwn dgn rimau.
~Jgn asik nak gaduh je dlm rumah tu! nanti ibu tak kasi semua makan nasi. Haa! gaduhla, gaduh. kebulur korang nanti.

~Tolong ibu taw? Kalo boleh kua tu KEMBAR. Jimat time sikit, ini tak.. satu2 baru nak kua.


~Kalo awk merajuk kna bebel, sorry la ibu awk ni fail nak pujuk2. Pegilahh mengadu dkt abi awk. Sbb dia mesti terer pujuk nih.. 

~Jgn lawan bila abi bagi advice, duk diam2 jgn menyampuk kalo taknak kena ketuk!

~Kalo awk tu ank lelaki, JGN jd SMOKER! MAT REMPIT! PEGI CLUBBING ape lg ARAK or DADAH! Ko buat mcmtuu, ibu tembak dgn senapang gajah!

~Nak kapel? Bawak jumpa ibu dlu, kalo tak cun dari ibu, tak nsem dari abi awk *mohon muntah satu bakul*.. Sorrylah kalo kami gelak terguling dkt awk nnti. *tipu je, kami trima jnji yg TERBAIK.

~Nanti belajar ghajin2. Ibu nak awk jd lagi hebat dari kami.. Grow up and make us proud of u sayang!
~Nak tidur, make sure smua dtg hug ibu dulu k syg? kalo tak, nightmare laa korg mlm tuu nnti.
~Ibu akan sayang awk lebih dari diri sendiri. That's a fact.

So my future kids.. *pegang perut* Ibu doa sgt awk2 smua ni akan jd anak2 yg soleh dan solehah, yg comel. yang terbaik. Tak kesahlah awk mcmana sekalipun, ibu dgn abi akan syg awk smpai bebila sebab awk smua tanda cinta kami. Yang penting awk smua sempurna, sihat dan ceria. Cukuplah.



3 comments:

  1. hamvoii nik..kemain ehh, haha. bru mimpi sal mngandung ai tuu, da kua da? hehe

    ReplyDelete
  2. Hahahha! Gedikkk je kan aku? Hahha!

    ReplyDelete