YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Friday, 22 March 2013

12 Requests from 'him' in starting a better path :')

Assalamualaikum,
"A better path" to get closer to Him, love each other but in a right way. We want a relationship which is blessed by Allah, till forever end. Insha-Allah, may Allah ease both of us to keep strong in this choice. So here, 12 requests from him before we agree to start this 'journey'.

1) Sayangkan Allah, yakin dengan Dia, Syahirah.

2) Ingat Nabi, baginda takpernah lupakan kita even baginda takpernah berkenalan dengan kita.

3)Sayang Mek Ayoh, jangan pernah bandingkan pengorbanan mereka. IBU BAPA is our SYURGA DUNIA.

 4)Solat, solatlah dengan sempurna.

5) Kurangkan bercakap,  berpada-padalah, jaga bahasa.

6)Make jangan over, dah cukup cantik dah.

7) Jaga aurat, tutuplah apa yg patut ditutup. Simpanlah elok elok.

8) Pakai perfume tu jangan wangi sangat, awak tahu kan jadi apa kalau wangi seorang perempuan terbau oleh lelaki? Jadi HARAM.

9) Makan! Janganlah seksa diri sampai tak makan. Janganlah sampai sakit, dahlaaa da keding.

10)Dahlaaa.. Jangan nangis lagi, suka sangat nangis. Takmau nangis dah taw?

11) Mohon percayakan sy, yakinlah dengan setia sy. Sy mcmni bukan sbb perempuan lain, bukan sebab tak sayang. Awk boleh belah dada sy ni tgok, dah takde org lain dah selain awk, Syahirah. Sy niat utk jadikan satu satunya calon isteri sy yg halal, bakal ibu anak anak sy. Tolonglah, sy cintakan awak ikhlas, dgn izinNYA.


12) Sy minta. Sy mohon. Tolonglah... Tolong tunggu sy. Sy taktahu berapa lama masa yg sy perlu, sy mohon utk tunggu sy, Syahirah.

Ya Allah, sebak hati dengar permintaan semua ni. Insha-Allah, sy akan pujuk hati sy ni utk sabar, redha dan tabah utk hidup dengan cara baru ini. Dzamir Irwan, sy tunggu. Sy izinkan awk bawak hati sy utk awk jihadkan ke jalan Allah. Cinta sy utk awk selamanya.


Someday :')



No comments:

Post a Comment