YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Thursday, 28 March 2013

A great hubby!



Ada kisah husband and wife ni. It's quite touchy. Malam weekend tu rumah mereka blackout. Biasa weekend dorang spend time together tengok movie. Sebab blackout, dorang takboleh tengok movie. So diorang fikir lah nak buat something & then si wife ni bagi idea dekat hubby dia.

Si wife suggest "apa kata malam ni kita tidur berasing saya dalam bilik,awak dekat luar depan tv.Saya bagi awak 1 kertas & saya 1 satu kertas. Awak tulis semua perkara yang awak tak suka perangai saya buat Selama kita kahwin & saya tulis apa yang saya tak suka terutama perangai awak. Pagi esok dekat Meja Makan kita confess and bentang semua yang kita tulis.Melalui cara tu maybe kita boleh saling membaiki kelemahan kita".

Hubby dia angguk, mereka tidur asing sambil memikir & tulis smua perkara yg tak disukai. Pagi esok, mereka duduk dekat meja makan. Si wife volunteer cakap dulu, dia membebel lah dri A smpai Z apa yg dia taksuka pasal suami dia. Husband dia agak kecik hati. Tapi si husband tetap dengar semua yg isteri dia taksuka pasal dia buat terutama perangai dia. Bila turn si suami plak, dia diam je sambil pegang kertas seciput. Si wife curious & terus rampas kertas tu, list tu kosong!

Mulalah panas wife nya, "Asal kosong? semalam you tidur jelah? I bukan main tulis smpai 3 helai kertas, u kertas kosong je."

Si husband cakap, "Semalam I tak tido pon, I taktahu nk tulis apa kelemahan & buruk you because the day I said "Aku terima Nikahnya" I've accept all your weakness, flaws .The worst & bad side of you just perfect in my eyes."


Wife dia speechless & dia rasa bersalah sangat. Now dia sedar bertuahnya dapat suami macamtu. Menerima dia seadanya tanpa sebarang komplen! Sweet dak? Haha! The End *tepuk tangan*


No comments:

Post a Comment