YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Thursday, 15 August 2013

Jangan suruh pergi bila hati sayang lagi :)

Gaduh, baik, bertekak, okay balik.. Dan begitulah love cycle yg dihadapi oleh semua rakyat di bawah naungan kuasa CINTA. Pehh! Ayat aku nak jiwang aje, takleh blaaa :3 Aku nak focus part bila gaduh, ditambah dgn merajuk dan kata2 membunuh jiwa, dikisar bersama ego melangit plus secubit terasa taktentu hala. Hamboih! Dah mcm resepi masak2 pulak haaa.. Well, aku tahu semua yg ada cinta hati pernah lalui situasi ni. *angkat kening*

Look, bila dia tersilap kata, kita terasa. Dia fikir apa yg kita takfikir, buat kita rasa "Ehhh? Awk ni da kenapa?" Kann? kann? Pastu, bila kita terasa, then dia buat dono je. Cari kita pun tak, ape lagi nak pujuk haaa.. Balik2 dia pulak terasa sbb kita emo dgn dia. As long as kita tak mengalah, slagi tu smuanya tak okay and even worse! Blerghhh -____-" *hantuk dahi kat dinding* Paling parah bila dia sebut the word of "PERGI". Ya Allah.. Kita da bersedih utk dia, dia mintak kita pergi? Lempang kanggg saje haa.

Tapi.. How come i lempang you? Hati ni sakit, tapi sayang nya membukit! Daripada masing2 simpan dendam, taknak bercakap, terasa semua, keep blaming each other.. It's better for us to be matured and settle down the problems, TOGETHER. Have a proper sit and talk, be honest and consider one another. Hello! Time nak manja2 boleh je nak cakap leklok duk sayang2 bagai, tp bila ada bnda kena settle taknak cakap, masing2 nak tayang keras kepala.. Sampai mati pun takboleh sama2.

Bila gaduh.. empat benda kena avoid!

1) EGO. Kalau da rasa jantung tu mcm kena tarik, kena koyak sampai rabak and sakit tahap gaban dah sebab taknak mengalah, cukup lah tuh! Nak kena heart attack muda muda ke camner? Kesian hati tu, dah taktertanggung rasa sakit rindu, bersalah smua.. Kenapa ego sgt nak dtg and say sorry, bagi expalanation? Ha? So, plis eh! Plis eh! Ego melangit tu campak laa jejauh masuk gaung. Jgn sebab ego, masalah payah nak dibawak bincang at last awk hilang dia yg awk sayang.

2) SILENCE. Hah! Ni bila da merajuk. Ya Allah, nak merajuk tu consider org sikit boleh dak? Awk nak merajuk lepas awk terasa tetiba. Tapi awk takde pun nak bagi explanation for what reason awk nak terasa tu. Duk diam, pendam sorang2 sampai tak bercakap dgn org, emo sorang2. Pastu nak bincang? Humm mmg tak laaa dah. So, plis ehhhh! Kalau ade problem, settle cecepat. Jangan diam! Kalau tak, dedua takfaham and at last sayang tu hilang dalam diam.

3) SELFISH. Da sayang, camner lah boleh jadi selfish sgt? Kan kena sama2 care each other, comfortkan one another. Dah tahu dia tak okay dgn kita, jgnlah buat derkkk je dkt dia. Ini tak, bila tak okay, da tahu dia sedih kita relax je buat bnda lain sdgkan dia tunggu kita dtg utk dia. Awk dgn dia kan sama2, sama2 lah tolerate and consider each other. Kesian tahu tak asik gaduh ni.. Drpd selfish, jadilah another fish. Star fish ke, jelly fish ke.. Eh?

4) PERGI. *istighfar dlm hati* Tolong lah. Jangan senang sgt mulut tu suruh dia pergi once korang takmampu solve the matter. Serabut, marah, tension. Sabar sikit boleh? Bila dia stay utk ada, jangan mainkan that word. It's really hurtful. Instead of  kluarkan that word as solution, why dont u be positive and fikirkan cara yg lebih patut utk jaga relay tu? Like seriously, we need more positive people in this world. Really. So then, smua org boleh berfikir dgn waras and come out with a proper solution.

So, be matured. Hah! Jgn bntai jd matured then tetiba nak serious smua bnda haaa! Matured once you both face the problems and together you be strong to get the way to face them. Dah besar kan, sayang pandai, kawen nak.. Ada masalah dah takboleh sabar? Sama2 lah awak.. Sayang tu kan indah, appreciate it well once you found the one who is willing to do anything for you. Love even more and Think.



No comments:

Post a Comment