YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Monday, 4 April 2016

Because CLASH is not our option

Last weekend, I felt so soooo down. I cried the whole day and night after a big fight with him. It just because of tersalah cakap and booommm!! Terus tak okay, nak betulkan as i really didnt mean it at all. But, he just kept in silence. No phone answer, no reply. AT ALL. 



Macam selalu, bila tak ok aku akan berjuang gegila nak pujuk dia kasi okay balik. Korang kena faham, dengan dia, aku yang kena pujuk sbb dia suka merajuk. Selalu dia merajuk, dia akan jawap jugak call. Tapi that time aku taktahu dia silap makan batu kerikil ataupun batu sungai, punyalah keras hati mamat ni langsung takboleh bercakap takboleh pujuk, langsung tak kesah aku cuba contact dia. Dah cecah berjuta kali aku call tak dilayan, aku dah mula sakit kepala naik hantu haa.. Serabut. Nangis jelaaa dah patah hati. Takpernah aku rasa fed up nak layankan merajuk dia tu selama ni. But this time, rasa mcm membunuh gila. So dalam hati ni rasa macm dah takde harapan. Bangun tido esok nya tu, dah takde perasaan. Macam dah redha and pasrah kalau katakan memang dah takboleh dah dengan relationship ni. 

So, aku pergi keje dengan muka lesu takde perasaan and mata bengkak macam ditumbuk Goku. Pergi masuk meeting pun aku tak focus.Aku pandang orang tengah discuss dalam meeting tu macam tengok ikan dalam aquarium je semua, mulut bergerak tapi aku takdengar ape pun dorang cakap sebab otak dah kelaut. Macam pilu sendu gila lah seharitu acah acah broken heart putus cinta gituu. Aku cakap ah dalam hati, kalau dia takdatang jumpa aku to check up on me whether aku okay tak since gaduh teruk tu.. Memang aku rasa dah takde ah nak bercinta lagi. Dalam duk broken heart tu still duk harap dia datang. Sampai lah balik keje pukul 6. Aku rasa haritu seharian tak productive langsung, sadis. Aku keluar pintu office tu, rasa ah macam ada jeee mamat tu kat situ. Duk intai, takde pun. Hmm.. so aku pakai helmet, bawak motor balik umah. Aku dengar dia call beratus kali, tapi sbb patah hati ni kan, aku buat derk je, aku tido. Tapi nak dekat sejam, dia call tak henti. AKu jawap ah, dia kata dia nak balik dah ni. "Cantik awak pakai baju sutera mama bagi harini."

Ya Allah! Nak tercabut jantung aku, sekali aku tengok kat parking nampak kete Kancil dia. Terus aku berlari turun tangga tak pakai lif dah. Berlari datang kat kete, terus aku nangis deduyun situ sambil bagi penumbuk patah hati manja kat dia. Sedih woi sedih takleh bendung masa ni, nangis tak berhenti. Sendu sangat aku ni.

Dia suruh masuk kete, ajak bincang.
Dia kata.

"DD sebenarnya nak terus balik rumah mama, malas nak singgah pun datang sini. Tapi, hati ni lead nak datang jugak. I saw you, naik motor balik rumah. I waited for you kat air pancut, tapi awak takpandang saya pun *aku takpakai spek, rabun memang taktengok kiri kanan*. I did not mean to hurt you, i really hurt with what you said to me. Kalau awak rasa patah hati, me too. Tapiiii.. Clash bukan cara kita. Jangan sebab ada masalah, ada salah.. Terus quit, ended with hate and sakit hati. Bila ada yang taksuka, terus cari orang lain. Then sampai bila? I'm with you for real and i wont leave you, bila salah.. teruk sangat. I will come for us to sit and talk. Kita dah besar, bukan nak buat gaya zaman skolah, kejap on kejap off.  DD takpernah taksayang kasih. Jangan nangis dah ye."

Huwaaaaaa!! Banjir satu kete ha. Letih lah bila jadi mcmni. Sedih betul. Tapi betullah tu, ini yang buatkan aku takboleh nak tukar lain and buat aku yakin dengan dia. Aku nampaklah usaha dia tu sebenarnya ikhlas nak aku ada dengan dia sampai bebila. Tak okay je, clash. NO. It is not our option. And alhamdulillah, everything gets better. Thank you sebab sayang !


No comments:

Post a Comment